Anna en Sieraden

Mijn achtergrond en atelier

Edelsmeden

Naast mijn muziek vind ik het fijn om te ontwerpen en te spelen met vormen. Ik werk graag met zilver. Het is een prettig en veelzijdig materiaal. Ik heb aan enkele tentoonstellingen deelgenomen en de vele enthousiaste reacties zijn een stimulans om nieuwe sieraden te maken.

Meer over edelsmeden

Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft ben ik in de ICT terecht gekomen. Als hobby ben ik destijds gaan edelsmeden aan de VAK in Delft bij Hans Karreman. Eén keer in de week een avond er even uit om met ontwerpen bezig zijn. Al snel had ik thuis ook een werkhoek met wat handgereedschappen. Edelsmeden is een andere vorm van concentratie en het geeft mij veel voldoening om een eindproduct in handen te zien.

Mijn atelier

In mijn atelier werk ik met basisgereedschappen zoals een figuurzaag, tangetjes en vijlen. Naar gelang ik me meer verdiep in nieuwe technieken groeit het aantal gereedschappen met me mee.

Meer over mijn atelier

Onlangs heb ik mijn werktafel omgebouwd naar een echte stavelij. Dit is een verhoogde werkbank voor edelsmeden. Ik ben er erg blij mee want het werkt veel fijner zo.